Homepage » Over Annelies Stolp
Over Annelies Stolp
‘Ik heb mijn eigen gebruiksaanwijzing beter leren kennen’

Annelies Stolp bij Kale Duinen Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht. Niet alleen heb ik geleerd minder stressvol te reageren op allerlei situaties, maar ik ben ook veel meer gaan genieten van het leven. Ik laat me minder meeslepen door omstandigheden of door wat (ik denk dat) ik zou ‘horen te doen’. Ik heb beter leren omgaan met mezelf: met wie ik ben, wat ik aankan en wat bij mij past. Zo heb ik beter leren omgaan met mijn erfelijke aanleg voor depressie, sensitiviteit (HSP) en concentratieproblemen (ADD). Het is net of ik mijn eigen gebruiksaanwijzing beter heb leren kennen en dat heeft me zo veel meer balans en tevredenheid opgeleverd. Ik durf gerust te stellen dat ik er een gelukkiger mens door ben geworden.
birds
 
Dat bevrijdende gevoel wil ik graag met anderen delen. Daarom heb ik jaren geleden besloten me verder te scholen in mindfulness. Nu geef ik met veel plezier mindfulnesscursussen en workshops. Op verzoek geef ik ook presentaties over de mogelijkheden van ‘mindfulness-op-maat’ voor verschillende doelgroepen. Ik heb de posthbo-opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Ik ben ‘categorie 1-gecertificeerd’ en sta als zodanig geregistreerd bij de beroepsvereniging VMBN. Verder ben ik gespecialiseerd in mindfulness voor kinderen (methode Aandacht Werkt) en jongeren (methode .b; spreek uit dot-be )

Van oorsprong ben ik ecoloog en biologiedocent. Ik heb gewerkt als universitair docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat. Ik ben gepromoveerd bij de Universiteit Leiden. Na een burn-out en een overplaatsing liep ik vast in mijn werk, nam ik ontslag en besloot ik me te gaan heroriënteren. Daar ben ik tot op de dag van vandaag blij mee!